Skip to content

Hunters & Collectors “Throw your arms around me(Live)”, 1998

16 Oct, 2011

Lyssna på Spotify: Hunters & Collectors “Throw your arms around me(Live)”
Lika bra jag erkänner det direkt: jag har en fetisch för rock och pop från Down Under: Split Enz, Crowded House, The Go-Betweens, The Triffids, Nick Cave, Empire Of The Sun. Minst en gång i veckan måste jag ha en dos av Oz- eller Nz-rock. Neil Finn är en av tidernas bästa låtskrivare.

Med det sagt så kan vi övergå till att “Throw your arms around me” är en av världens bästa låtar. H&C’s ledare Mark Seymour’s bror Nick är basist i Crowded House och dom insåg att ska man göra en cover ska man göra det av en bra låt, internationellt välkänd eller ej. Tack vare dom hittade jag tillbaka till H&C efter en tid av minnesförlust, efter att dom under många år inkluderat “Throw your arms around me” i sin liverepertoir.

Låten var i sitt ursprung en rockballad(ej att förväxla med powerballad) från albumet “Human frailty” från 1986, men den här liveversionen från 1998 fångar det sköra och vackra i låtens enkelhet, inte minst tack vare Mark Seymour’s karaktäristiska stämma. Fråga vem som helst i publiken som sjunger allsång så vet du.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: