Skip to content

Sam Phillips “I need love”, 1994

17 Oct, 2011

Lyssna på Spotify: Sam Phillips “I need love”
Jag har tappat räkningen på hur många låtar som spelats in med titeln “I need love”. LL Cool J, Julie Miller, Deep Purple, you name it. Men det finns en som är att föredra, även om Julie Miller också gör rätt för alla lyssnare hon kan locka till sig.

En helt ny karriär fick Leslie Ann Phillips när hon lade ner den kristna popkarriären och istället i par med T-Bone Burnett gav ut rockskivor under namnet Sam Phillips, ej att förväxla(om det nu ens är möjligt) med Sun-legenden som upptäckte Elvis.

”I need love” är det plötsliga uppvaknandet från en kvinna som just insett att hon levt med en tölp och förtjänar bättre. Refrängen sköljer över en som en tidvattenvåg, mycket tack vare Sam Phillips’ egen mångdubblerade stämma.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: