Skip to content

The Streets ”It’s too late”, 2002

19 oktober, 2011

Lyssna på Spotify: The Streets ”It’s too late”
Vill man ha en verklighetsskildring av 2000-talets Storbritannien så är det bara att vända sig direkt till Mike Skinner’s alter ego The Streets. Klubblandskapet ligger öppet och det är en upplevelse att få vara med på puben och ta en pint, träffa alla ”geezers” och jaga kjoltyg på London’s nattklubbar.

Skinner varken rappar eller sjunger, han bara berättar på rim om hur det funkar när en 20-plussare försöker njuta av livet i nutid, utan tankar på framtiden. En stor del av hans dragningskraft utgörs av hans brutala cockney, som gör det hela än mer autentiskt.

I den dramatiskt arrangerade “It’s too late” får vi följa med när hans flickvän tröttnar på hans tidsoptimism och brist på respekt för henne och till sist gör slut för att han aldrig kommer i tid. Kort sagt: en samhällsorienterad house-kärlekslåt för det nya millenniet. Jag förstår inte varför ingen kritiker eller skribent framhäver den här.

Bästa textstrofen:

We first met through a shared view
She loved me and I did too

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: