Skip to content

The Streets ”It’s too late”, 2002

19 Oct, 2011

Lyssna på Spotify: The Streets “It’s too late”
Vill man ha en verklighetsskildring av 2000-talets Storbritannien så är det bara att vända sig direkt till Mike Skinner’s alter ego The Streets. Klubblandskapet ligger öppet och det är en upplevelse att få vara med på puben och ta en pint, träffa alla ”geezers” och jaga kjoltyg på London’s nattklubbar.

Skinner varken rappar eller sjunger, han bara berättar på rim om hur det funkar när en 20-plussare försöker njuta av livet i nutid, utan tankar på framtiden. En stor del av hans dragningskraft utgörs av hans brutala cockney, som gör det hela än mer autentiskt.

I den dramatiskt arrangerade “It’s too late” får vi följa med när hans flickvän tröttnar på hans tidsoptimism och brist på respekt för henne och till sist gör slut för att han aldrig kommer i tid. Kort sagt: en samhällsorienterad house-kärlekslåt för det nya millenniet. Jag förstår inte varför ingen kritiker eller skribent framhäver den här.

Bästa textstrofen:

We first met through a shared view
She loved me and I did too

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: