Skip to content

Dire Straits “Romeo and Juliet”, 1980

1 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: Dire Straits “Romeo and Juliet”
Det fanns en tid när det var en sanning att alla fotbollsspelare lyssnar på Dire Straits. Jag tror en inför-utfrågning av landslagsmännen i samband med en VM-kvalmatch 1985 visade att alla utom två lyssnade på Dire Straits. Om det säger mer om framgångarna för albumet Brothers in arms eller om fotbollsspelare i allmänhet låter vi vara osagt. Men givetvis var det ju en grov generalisering. Exempelvis Pontus Kåmark var och är en stor kännare av soul, han och Emile Heskey blev nära vänner tack vare detta gemensamma intresse under tiden tillsammans i Leicester FC.

Det finns valda delar jag avskyr med Brothers in arms(uttjatade ”Money for nothing”och ”Walk of life”), men lika mycket jag gillar med andra delar av samma album, liksom deras tidigare.

Making movies inleds med den episka rockern ”Tunnel of love” och fortsätter sedan med den vackra ”Romeo and Juliet”, där Mark Knopfler kommer fram som en lillebrorsa till Lou Reed. Precis som i Shakespeare-pjäsen är denna kärlekssaga dödsdömd ända från den inledande dobron.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: