Skip to content

Dire Straits ”Romeo and Juliet”, 1980

1 november, 2011

Lyssna på Spotify: Dire Straits ”Romeo and Juliet”
Det fanns en tid när det var en sanning att alla fotbollsspelare lyssnar på Dire Straits. Jag tror en inför-utfrågning av landslagsmännen i samband med en VM-kvalmatch 1985 visade att alla utom två lyssnade på Dire Straits. Om det säger mer om framgångarna för albumet Brothers in arms eller om fotbollsspelare i allmänhet låter vi vara osagt. Men givetvis var det ju en grov generalisering. Exempelvis Pontus Kåmark var och är en stor kännare av soul, han och Emile Heskey blev nära vänner tack vare detta gemensamma intresse under tiden tillsammans i Leicester FC.

Det finns valda delar jag avskyr med Brothers in arms(uttjatade ”Money for nothing”och ”Walk of life”), men lika mycket jag gillar med andra delar av samma album, liksom deras tidigare.

Making movies inleds med den episka rockern ”Tunnel of love” och fortsätter sedan med den vackra ”Romeo and Juliet”, där Mark Knopfler kommer fram som en lillebrorsa till Lou Reed. Precis som i Shakespeare-pjäsen är denna kärlekssaga dödsdömd ända från den inledande dobron.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: