Skip to content

Marvin Gaye “When did you stop loving me, when did I stop loving you”, 1978

14 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: Marvin Gaye “When did you stop loving me, when did I stop loving you”
Om man går in för att göra något så dåligt som möjligt, men det blir hur bra som helst, är det ett misslyckande då? Det har gjorts stor affär om hur Marvin Gaye på grund av en domstolsorder var tvungen att ge bort hälften av sina royalties för Here, My Dear till sin ex-fru Anna Gordy, så vi behöver inte traggla igenom hela den historien en gång till.

Däremot kan vi hålla oss till att en bitter Gaye först tänkt göra ett sopigt album bara för att uppfylla kraven och sedan spara sig till nästa istället, men när han väl satte igång så tog musiken över och det blev inte riktigt så dåligt som han hade tänkt sig.

Anna Gordy var ett tag på väg att stämma Gaye för hans blottläggande av deras privatliv, men bestämde sig för att låta bli. ”When did you stop loving me…” var förmodligen en rätt stor tagg i hjärtat på henne, inte helt otippat.

Låten bara kvider av smärta, har en enda lång vers med lite moralpredikning i början, har ingen refräng och ingen gräns för hur exponerat ett pulvriserat och nedsvärtat förhållande kan göras. När gick allt åt helvete egentligen? Marvin Gaye med sin lidelsefulla falsett ställer frågan gång på gång i outrot, och självklart är det alldeles underbart.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: