Skip to content

Buffalo Tom “Taillights fade”, 1992

15 Nov, 2011

Lyssna på Spotify: Buffalo Tom “Taillights fade”
När Jocke Berg citerar en låttitel i en av sina egna texter så kan man vara bombis på att hundratals indiefans stått i baren på Hannas Krog och stilla nickat huvudet i takt. För ingen som hängde på Hannas i mitten av 90-talet kan väl påstå att dom aldrig hört ”Taillights fade”?

Som jag tyvärr gör ibland så vaknade jag lite sent till Buffalo Tom(även om jag hade hört ”Taillights fade”), först 1995 när dom släppte ”Sleepy eyed” som hade sina stunder men inte var ett storverk som ”Let me come over” eller ”Big red letter day”. Huvudsaklige sångaren Bill Janovitz har ett grovkornigt sandpapper till röst, flankerad av Chris Colbourn, och en monumental pondus. Man tar karln på allvar helt enkelt. Även om alla texter inte är glasklara så förstår man vad han menar som helhet och jag tror många identifierade sig i låtarna, precis som jag.

Deras första två skivor producerades av J Mascis vilket ledde till att bandet skämtsamt kallades för ”Dinosaur Jr Jr”, men när ”Taillights fade” släpptes så var det övergången från ett lite skitigare och larmigare sound till renare arrangemang utan att för den skull släppa bettet. Och den här låten blev ett faktum som kvarstår.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: