Skip to content

New Order “Round and round”, 1989

10 Dec, 2011

Lyssna på Spotify: New Order “Round and round”
Mitt i den härjande acid- och housestormen släppte New Order en skiva som var lika mycket en bild av bandets traditionella sound som den var inflytelserik och en produkt av sin tid. För att vara ärlig så köpte jag första singeln ”Fine time” på 7”-vinyl samma dag den landade i lokala skivaffären och ångrade mig nästan direkt. Vad är det här? Var är det gamla vanliga? Vad är detta för pseudo-house?

När jag sedan fick höra Technique i sin helhet så började jag sakta men säkert förstå. Den dansvänliga electrorocken fanns kvar där, den hade bara tagit ett steg till, ett steg som jag inte själv tagit. I den poppiga ”Round and round” finns Hooky’s vingliga bas där som den brukar, Barney’s röst låter engagerad och cool på samma gång, Morris och Gilbert producerar en elektrifierad dansrytm som aldrig förr.

Varför ska man vara så trög och ha en förutbestämd kravspecifikation när allt man behöver göra är att öppna öronen och ta emot istället?

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: