Skip to content

New Order “Round and round”, 1989

10 december, 2011

Lyssna på Spotify: New Order ”Round and round”
Mitt i den härjande acid- och housestormen släppte New Order en skiva som var lika mycket en bild av bandets traditionella sound som den var inflytelserik och en produkt av sin tid. För att vara ärlig så köpte jag första singeln ”Fine time” på 7”-vinyl samma dag den landade i lokala skivaffären och ångrade mig nästan direkt. Vad är det här? Var är det gamla vanliga? Vad är detta för pseudo-house?

När jag sedan fick höra Technique i sin helhet så började jag sakta men säkert förstå. Den dansvänliga electrorocken fanns kvar där, den hade bara tagit ett steg till, ett steg som jag inte själv tagit. I den poppiga ”Round and round” finns Hooky’s vingliga bas där som den brukar, Barney’s röst låter engagerad och cool på samma gång, Morris och Gilbert producerar en elektrifierad dansrytm som aldrig förr.

Varför ska man vara så trög och ha en förutbestämd kravspecifikation när allt man behöver göra är att öppna öronen och ta emot istället?

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: