Skip to content

Lucinda Williams “Drunken angel”, 1998

9 december, 2011

Lyssna på Spotify: Lucinda Williams ”Drunken angel”
Den försupne ängeln i hyllningen ”Drunken angel” var Williams’ vän, musikern och heltidslosern Blaze Foley, som sköts ihjäl 1989 av en väns son. Silvertejpen hon sjunger om syftar på att Foley brukade hetsa ”fjolliga” stadscowboys som körde med metallförsedda fotspetsar längst fram på sina boots.

Lucinda Williams fostrades i bluesen och använde det som ett element i hennes variant av countryrock som hon krönte med sin hesa sydstatsröst. Albumet Car wheels on a gravel road har hyllats enormt både för låtarna och den rena och atmosfäriska produktionen. Sällan har en 12-strängad haft en så ren klang som i ”Drunken angel”. Lägg också märke till hur bra hennes röst gör sig tillsammans med manlig bakgrundssång.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: