Skip to content

Lucinda Williams “Drunken angel”, 1998

9 Dec, 2011

Lyssna på Spotify: Lucinda Williams “Drunken angel”
Den försupne ängeln i hyllningen “Drunken angel” var Williams’ vän, musikern och heltidslosern Blaze Foley, som sköts ihjäl 1989 av en väns son. Silvertejpen hon sjunger om syftar på att Foley brukade hetsa ”fjolliga” stadscowboys som körde med metallförsedda fotspetsar längst fram på sina boots.

Lucinda Williams fostrades i bluesen och använde det som ett element i hennes variant av countryrock som hon krönte med sin hesa sydstatsröst. Albumet Car wheels on a gravel road har hyllats enormt både för låtarna och den rena och atmosfäriska produktionen. Sällan har en 12-strängad haft en så ren klang som i ”Drunken angel”. Lägg också märke till hur bra hennes röst gör sig tillsammans med manlig bakgrundssång.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: