Skip to content

Mayer Hawthorne ”A long time”, 2011

21 januari, 2012

Lyssna på Spotify: Mayer Hawthorne ”A long time”
En lovsång för hemstaden Detroit, Henry(Ford) och Berry(Gordy) och en sorg över hur staden hamnat rejält på dekis. Då kanske det paradoxala i att låten är byggd kring det mest autentiska Billie Jean-beatet sedan…ja, sedan Billie Jean, ter sig som en ödets ironi. Billie Jean som Wacko gav ut på Epic några år efter att han lämnat just Detroits hitfabrik Motown.

Mayer Hawthorne, som egentligen heter Andrew Mayer Cohen, var egentligen bara menat som ett hobbyprojekt till hans ordinarie karriär som DJ Haircut. Eftersom det blev allt dyrare att få rättigheter till att sampla andras musik så tog Cohen saken helt sonika i egna händer och skapade sin egen musik att använda.

När Cohen, som ursprungligen är från Michigan, flyttade till Los Angeles 2008 fick han skivkontrakt och plötsligt hade hans Mayer Hawthorne-alias blivit hans huvudsyssla.

Hans falsett påminner starkt om Smokey Robinson, Curtis Mayfield och Marvin Gaye och sin vita hudfärg till trots har han blivit en av dom som starkast bär soulfacklan framåt. Videon till ”A long time” är utformad med klipp från en gammal 80-talsshow som ”autentisk” till låten. Bara att ta fram skämskudden och kika här. Men det kommer att ta lång tid att komma tillbaka till det som Detroit en gång var, hur optimistisk Mayer Hawthorne än är.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: