Skip to content

Mark Mulcahy ”Ciao my shining star”, 1997

22 januari, 2012

Lyssna på Spotify: Mark Mulcahy ”Ciao my shining star”
Gripande är inte ett ord starkt nog för den här låtens titel. Åtminstone inte som det har utvecklat sig. Mark Mulcahy har länge varit en kritikerfavorit med några soloalbum, före det var han frontman i 80-talsrockarna Miracle Legion. Radiohead’s Thom Yorke menar på att Mulcahy var en stor inspirationskälla till hans sätt att sjunga.

2008 drabbades han av en fruktansvärd personlig tragedi då hans fru Melissa plötsligt dog. Kvar stod Mulcahy ensam med 3-åriga tvillingar. Som icke-toppsäljande musiker har man det inte fett, ännu mer så nu än förr, så ett antal artister av dignitet ställde upp och spelade in ett hyllningsalbum med nya versioner av hans låtar. Laguppställningen imponerade: Thom Yorke, Michale Stipe, Frank Black, Vic Chesnutt och Josh Rouse med flera.

Hyllningsalbumet döptes efter hans låt ”Ciao my shining star” från första soloalbumet Fathering, utgivet 1997. Det smärtar att bara läsa titeln, och när man sedan hör hans bräckliga falsett, ja då gör det ont på riktigt.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: