Skip to content

Mark Mulcahy “Ciao my shining star”, 1997

22 Jan, 2012

Lyssna på Spotify: Mark Mulcahy “Ciao my shining star”
Gripande är inte ett ord starkt nog för den här låtens titel. Åtminstone inte som det har utvecklat sig. Mark Mulcahy har länge varit en kritikerfavorit med några soloalbum, före det var han frontman i 80-talsrockarna Miracle Legion. Radiohead’s Thom Yorke menar på att Mulcahy var en stor inspirationskälla till hans sätt att sjunga.

2008 drabbades han av en fruktansvärd personlig tragedi då hans fru Melissa plötsligt dog. Kvar stod Mulcahy ensam med 3-åriga tvillingar. Som icke-toppsäljande musiker har man det inte fett, ännu mer så nu än förr, så ett antal artister av dignitet ställde upp och spelade in ett hyllningsalbum med nya versioner av hans låtar. Laguppställningen imponerade: Thom Yorke, Michale Stipe, Frank Black, Vic Chesnutt och Josh Rouse med flera.

Hyllningsalbumet döptes efter hans låt “Ciao my shining star” från första soloalbumet Fathering, utgivet 1997. Det smärtar att bara läsa titeln, och när man sedan hör hans bräckliga falsett, ja då gör det ont på riktigt.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: