Skip to content

Curtis Fuller “Quantrale”, 1957

24 Jan, 2012

Lyssna på Spotify: Curtis Fuller “Quantrale”
Skriver man Blue Note så får man något andligt i blicken. Samma sak om man skriver Savoy och Impulse!. Och Curtis Fuller har förstås gjort inspelningar för dom alla och några till. Fuller följde sin gamla skolkompis Donald Byrd’s exempel och flyttade 1957 från hemstaden Detroit till New York. Där inledde han sin tid på Blue Note med några fina album.

Det tredje, Curtis Fuller, Vol. 3, innehöll “Quantrale”, som med sina kubanska influenser minner om det som för världen långt senare blev känt som Buena Vista Social Club, tack vare Ry Cooder. Vi bjuds på en nästan symfonisk bop-låt, med några swingpartier insprängda i “Hit the road Jack”-melodin.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: