Skip to content

Curtis Fuller ”Quantrale”, 1957

24 januari, 2012

Lyssna på Spotify: Curtis Fuller ”Quantrale”
Skriver man Blue Note så får man något andligt i blicken. Samma sak om man skriver Savoy och Impulse!. Och Curtis Fuller har förstås gjort inspelningar för dom alla och några till. Fuller följde sin gamla skolkompis Donald Byrd’s exempel och flyttade 1957 från hemstaden Detroit till New York. Där inledde han sin tid på Blue Note med några fina album.

Det tredje, Curtis Fuller, Vol. 3, innehöll ”Quantrale”, som med sina kubanska influenser minner om det som för världen långt senare blev känt som Buena Vista Social Club, tack vare Ry Cooder. Vi bjuds på en nästan symfonisk bop-låt, med några swingpartier insprängda i ”Hit the road Jack”-melodin.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: