Skip to content

Anthony Hamilton “Lucille”, 2003

6 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: Anthony Hamilton “Lucille”
Det här måste vara Kenny Rogers “Lucille” – the other side of the story! 1977 hade Kenny Rogers en hit med “Lucille”, skriven av Roger Bowling och Hal Bynum. Låten handlade om hur en man i en bar träffar en kvinna vars liv är på bottennivå. Hon rullar upp sitt deprimerande förhållande och hur hon avskyr sitt liv. Till baren kommer då hennes akterseglade man och klandrar henne för hur hon lämnat honom och deras fyra barn och deras liv på farmen.

Anthony Hamiltons ”Lucille” från 2003 berättar till synes historien ur den övergivne makens synvinkel(första raden i refrängen är identisk med Kenny Rogers version), vilken inte är lika smickrande för kvinnan. Här är hon ute och krökar med sitt ex, blir slagen och verkar trots det ha gjort sitt val, men Hamilton verkar inte missnöjd i alla fall. Kanske det var lika bra att hon drog.

”Lucille” är en soulballad där beatet till Paul Simons “50 ways to leave your lover” goes R&B. Trumspelet är inte lika avancerat som Steve Gadds(för det krävs en del), men fullt godkänt för att vara en pastisch.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: