Skip to content

Nolan Porter “If I could only be sure”, 1972

19 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: Nolan Porter “If I could only be sure”
Det här med Northern Soul är det diffusaste musikbegrepp som finns. Soul var huvudgenren, men artisterna som omfattades skulle inte vara några som var kända namn. Ju mer obskyrt, desto mer Northern Soul. Och dessa 60- och 70-talsskivor var vad som gällde på nattklubbarna i norra England, därav namnet på genren.

Flertalet artister blev mer kända flera år efter att dom gett ut sina skivor, tack vare att deras musik väcktes upp ur sarkofagerna igen. Nolan Porter har inte öst ut skivor direkt, men 1972 gav han ut LP:n Nolan. På den fanns “If I could only be sure”, som blev populär på Northern Soul-klubbarna.

Första gången jag hörde den så stack den ut ordentligt från mängden, mycket beroende på den lite aviga melodin, bakgrundskörerna á la Dixie Hummingbirds och inte minst den bluesiga gitarren. Och det var inte vem som helst som spelade; ingen mindre än Little Feat’s Lowell George, som tillsammans med medlemmar ur Mothers Of Invention kompade Porter under inspelningarna.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: