Skip to content

Nolan Porter ”If I could only be sure”, 1972

19 februari, 2012

Lyssna på Spotify: Nolan Porter ”If I could only be sure”
Det här med Northern Soul är det diffusaste musikbegrepp som finns. Soul var huvudgenren, men artisterna som omfattades skulle inte vara några som var kända namn. Ju mer obskyrt, desto mer Northern Soul. Och dessa 60- och 70-talsskivor var vad som gällde på nattklubbarna i norra England, därav namnet på genren.

Flertalet artister blev mer kända flera år efter att dom gett ut sina skivor, tack vare att deras musik väcktes upp ur sarkofagerna igen. Nolan Porter har inte öst ut skivor direkt, men 1972 gav han ut LP:n Nolan. På den fanns ”If I could only be sure”, som blev populär på Northern Soul-klubbarna.

Första gången jag hörde den så stack den ut ordentligt från mängden, mycket beroende på den lite aviga melodin, bakgrundskörerna á la Dixie Hummingbirds och inte minst den bluesiga gitarren. Och det var inte vem som helst som spelade; ingen mindre än Little Feat’s Lowell George, som tillsammans med medlemmar ur Mothers Of Invention kompade Porter under inspelningarna.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: