Skip to content

The Tories ”Time for you”, 1998

20 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: The Tories “Time for you”
Hand upp, alla som kan sjunga första versen och refrängen till “I’ll be there for you”(ledmotivet till Vänner om någon nu inte hade koll på det)! Och nu hand upp, alla som kan sjunga andra versen!? Tänkte väl det. Det bevisar vikten av att ha något originellt som klibbar sig fast när det är dags att tänka ut ett ledmotiv till en TV-serie.

Egentligen hade TV-serien Jesse allt som krävs för att bli framgångsrik: samma producenter som Vänner, samma goodgoodfeeling som Vänner, samma charmigt skruvade rollfigurer som Vänner, samma sorts ledmotiv som Vänner… Ja, du ser ju själv. Det var just det som var det lilla dilemmat. Det var alldeles för samma i det mesta. Men serien, som hade Christina Applegate i huvudrollen, var faktiskt inte så dum, trots att den bara fick två säsonger.

The Tories hade trots sitt namn varken Margaret Thatcher eller John Major på elbas. Däremot spelade dom en Jellyfish-besläktad powerpop, eller varför inte säga The Rembrandts-besläktad så är Vänner-kopplingen total. ”Time for you” kunde ha varit en lika stor TV-hit om det hade råkat vara den som inledde Vänner istället för ”I’ll be there for you”. Men det ena behöver inte utesluta det andra, och därför så kan vi helt villkorslöst välja att lyssna på bägge låtarna när vi vill.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: