Skip to content

Weezer ”In the garage”, 1994

18 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: Weezer “In the garage”
En gång nörd, alltid nörd. Men Rivers Cuomo blev en väldigt populär och accepterad nörd. Alla har sina egenheter. Själv samlade jag på plastpåsar och klistermärken. Lekte med Andra Världskrigs-soldater i plast. Läste Kalle Anka, Buster och Knasen. Hade Depeche Mode-affischer på väggarna och lyssnade ohälsosamt mycket på Italo Disco.

Cuomo hade förmodligen sin egen lilla värld han också, i garaget. Hans egen borg där inget bekom honom. Där han förfinade sitt sätt att snickra låtar, smart formulerade texter med reflektioner över vardagslivet. Och en egen borg hade väl dom flesta? Garage, pojkrum, flickrum, källare eller motsvarande.

”In the garage”, från Weezers första självbetitlade album från 1994, är en nostalgitripp till den period i livet då tryggheten som inte fanns inombords istället kunde finnas bland alla de favorithobbies man hade. Rollspelet Dungeons & Dragons, superhjältarna i X-Men, eller ”…my favorite rock group Kiss…”. För dig som inte varit på besök här tidigare, ha en trevlig tur.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: