Skip to content

Weezer ”In the garage”, 1994

18 februari, 2012

Lyssna på Spotify: Weezer ”In the garage”
En gång nörd, alltid nörd. Men Rivers Cuomo blev en väldigt populär och accepterad nörd. Alla har sina egenheter. Själv samlade jag på plastpåsar och klistermärken. Lekte med Andra Världskrigs-soldater i plast. Läste Kalle Anka, Buster och Knasen. Hade Depeche Mode-affischer på väggarna och lyssnade ohälsosamt mycket på Italo Disco.

Cuomo hade förmodligen sin egen lilla värld han också, i garaget. Hans egen borg där inget bekom honom. Där han förfinade sitt sätt att snickra låtar, smart formulerade texter med reflektioner över vardagslivet. Och en egen borg hade väl dom flesta? Garage, pojkrum, flickrum, källare eller motsvarande.

”In the garage”, från Weezers första självbetitlade album från 1994, är en nostalgitripp till den period i livet då tryggheten som inte fanns inombords istället kunde finnas bland alla de favorithobbies man hade. Rollspelet Dungeons & Dragons, superhjältarna i X-Men, eller ”…my favorite rock group Kiss…”. För dig som inte varit på besök här tidigare, ha en trevlig tur.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: