Skip to content

Joe Strummer & The Mescaleros ”Coma girl”, 2003

22 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: Joe Strummer & The Mescaleros “Coma girl”
Joe Strummer var på väg att få uppleva ett uppsving i senare delen av karriären i likhet med Johnny Cash, Bob Dylan och flera andra gubbar. Men det hjärta som så starkt hade klappat för musiken berövade honom möjligheten.

Efter att han upplöst The Clash under frostnatten som följde det miserabla albumet Cut the crap 1985 så fick vi vänta länge på en ”riktig” skiva(om vi bortser från soundtracks och gästspel). 1999 gav Strummer till slut ut Rock art and X-Ray style tillsammans med det nybildade kompbandet The Mescaleros. Bandet utforskade flera olika musikstilar, i viss mån så som The Clash också hade gjort.

Strax före jul 2002 dog Strummer tragiskt nog av ett medfött hjärtfel, 50 år gammal. Inspelningarna av det tredje Mescaleros-albumet pågick när han gick bort, men hans bandkollegor hade tillräckligt med material för att kunna ge ut albumet. De flesta låtarna hade inte hunnit få några pålägg, och kanske är det därför som ”Coma girl” känns så äkta och så effektivt slår sig in i öronen(hör hur Strummer nästan börjar småskratta i slu. En av dom bästa rocklåtarna under 2000-talet var inte ens en färdig produkt. Kanske något att tänka på för artistkollegor som tenderar att överarbeta i studion?

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: