Skip to content

Chaka Khan “Fate”, 1981

23 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: Chaka Khan “Fate”
Första tanken är: var har jag hört det här förut? Helt naturligt, för alla har hört det. Fast inte riktigt så här.

Yvette Marie Stevens blev Chaka Khan när hon var 17 år och gifte sig med sin dåvarande pojkvän Hassan Khan. Inte långt senare skilde dom sig igen, men jag gissar att Yvette ändå anser att hon fick med sig något vettigt i form av det fräcka artistnamnet.

Rufus & Chaka Khan låter som en man-och-hustru-duo á la Ike & Tina Turner, men Rufus var ett funkband från Chicago där Khan blev frontfigur som 19-åring. Dom fick en låt av Stevie Wonder, ”Tell me something good”, som blev deras genombrott 1974. När Khan fick skivkontrakt som soloartist så blev ”I’m every woman” genast en hit 1978(nyligen bortgågna Whitney Houston som fick en hit med samma låt var intressant nog med och körade på Khans album).

”Fate” är en gyllene souldisco-antikvitet som sånär hade varit bortglömd, hade det inte varit för att Stardust dammat av den i ”Music sounds better with you”. Precis, det är där du hört den. Och Stardust hade ju helt rätt: det låter fan så mycket bättre med dig, Chaka.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: