Skip to content

Chaka Khan “Fate”, 1981

23 februari, 2012

Lyssna på Spotify: Chaka Khan ”Fate”
Första tanken är: var har jag hört det här förut? Helt naturligt, för alla har hört det. Fast inte riktigt så här.

Yvette Marie Stevens blev Chaka Khan när hon var 17 år och gifte sig med sin dåvarande pojkvän Hassan Khan. Inte långt senare skilde dom sig igen, men jag gissar att Yvette ändå anser att hon fick med sig något vettigt i form av det fräcka artistnamnet.

Rufus & Chaka Khan låter som en man-och-hustru-duo á la Ike & Tina Turner, men Rufus var ett funkband från Chicago där Khan blev frontfigur som 19-åring. Dom fick en låt av Stevie Wonder, ”Tell me something good”, som blev deras genombrott 1974. När Khan fick skivkontrakt som soloartist så blev ”I’m every woman” genast en hit 1978(nyligen bortgågna Whitney Houston som fick en hit med samma låt var intressant nog med och körade på Khans album).

”Fate” är en gyllene souldisco-antikvitet som sånär hade varit bortglömd, hade det inte varit för att Stardust dammat av den i ”Music sounds better with you”. Precis, det är där du hört den. Och Stardust hade ju helt rätt: det låter fan så mycket bättre med dig, Chaka.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: