Skip to content

B-Movie “Nowhere girl”, 1982

24 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: B-Movie “Nowhere girl”
Vad gör dom idag? Tidningsspalter tillägnas artister som fick en dunderhit och möjligen ytterligare ett par mindre. Man rotar i det förgångna och vad som hände sen. Minns med både glädje och sorg hur det var då det begav sig.

B-Movie har säkert figurerat i någon sådan spalt, dom representerar nämligen ärketypen för denna kategori. Dom fick en hit med ”Nowhere girl”, efter ett par halvhyggliga singlar(främst ”Remembrance day”), samt medverkan 1981 på det legendariska samlingsalbumet Some bizzare album(som även innehöll Depeche Modes ”Photographic”). Dom kunde ha ridit på den nya vågen men fick inte fram något album förrän flera år senare då dom var hopplöst ute, och tappade både medlemmar och sugen.

Den syntpostpunkiga ”Nowhere girl” bröt på ett annat sätt ny mark och gavs ut i ett helt eget format, nämligen som 12” med titellåten på ena sidans 45 varv och fem andra låtar på andra sidans 33 varv. Ett mellanting mellan album och singel som tyvärr inte slog igenom, med tanke på hur detta aldrig fick någon större utbredning inom skivindustrin.

Så vad gör dom idag nu då? Ja, informationen flödar inte direkt, mer än att B-Movie trots allt är aktiva med sporadiska spelningar och musikutgivningar via sin hemsida. Sångaren Steve Hovington har annars slagit mynt av sitt vinintresse och huserar som vinproducent i södra Frankrike.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: