Skip to content

Feargal Sharkey “A good heart” och “You little thief”, 1985

25 Feb, 2012

Lyssna på Spotify: Feargal Sharkey “A good heart”
Lyssna på Spotify: Feargal Sharkey “You little thief”
Ibland måste man frångå den vanliga ordningen. Den här bloggen publicerar en låt om dagen, men här finns två stycken som hör ihop i samma kärlekshistoria. Maria McKee(Lone Justice) och Benmont Tench(Tom Petty & The Heartbreakers) hade så mycket att säga varandra efter att deras förhållande rasat samman, men dom valde ett något udda sätt att framföra det på.

Punkpopparna The Undertones’ soulröstade sångare visade redan 1983 vad alla hade anat. Hans röst var som klippt och skuren för det mesta, och tillsammans med Vince Clarke fick han en stor hit med akustiska syntballaden(motsägelsefullt, jag vet) ”Never never”. 1985 när det var dags för ett soloalbum fick han hjälp av Dave Stewart och medlemmar ur Eurythmics och The Pretenders.

Eftersom Sharkey var vän med både McKee(som skrev ”A good heart”) och Tench(”You little thief”), så ville han förmodligen vara rättvis och spela in bådas låtar. ”A good heart”, med sin elastiska basgång, var den 19-åriga McKees syn på hennes och den 11 år äldre Tenchs kraschade förhållande. Den soulpoppiga ”You little thief” låter bittrare än den egentligen är, och slutsatsen efter att ha hört båda låtarna är att paret hade en fin romans, men det funkade helt enkelt inte. Det är nästan så att bägge ber om ursäkt till varandra för att det gick som det gick.

Feargal Sharkey är förmodligen fortfarande väldigt ensam om att ha gett ut två singlar på rad som var två älskandes hälsningar till varandra.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: