Skip to content

Hüsker Dü “Sorry somehow”, 1986

28 februari, 2012

Lyssna på Spotify: Hüsker Dü ”Sorry somehow”
Minneapolis förknippas ofta med Prince, men lika ofta med de collegerock-band som staden avlade fram. Förutom The Replacements och Soul Asylum så kom ju även Hüsker Dü därifrån.

Dom kallades ”punkens svar på The Beatles” för sin poppiga hardcore, och i likhet med Fab Four så turades Bob Mould och Grant Hart om att skriva låtarna. Hart får väl liknas vid motsvarigheten till Paul McCartney i den jämförelsen. Hans göra-slut-novell ”Sorry somehow” ger också en vink om varifrån Green Day kommer.

Precis som med Nirvanas Nevermind rådde allmän skepsis inför bandets första skiva på ett storbolag, och precis på samma sätt var det obefogat när skivan visade sig vara så bra som den var. Candy apple grey var början på söndervittringen inombords, vilket bandet nog kände på sig innerst inne. Bob Mould har sagt att ingen egentligen ville fortsätta i Hüsker Dü, men att dom gjorde det i alla fall eftersom dom tjänade mycket pengar. Candy apple grey är ett utmärkt exempel på när girighet faktiskt kan leda till något gott för en gångs skull.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: