Skip to content

Lyn Collins “Rock me again & again & again & again & again & again”, 1973

10 mars, 2012

Lyssna på Spotify: Lyn Collins “Rock me again & again…”
Även om The Human League var pionjärer inom syntpopen så visade dom gång på gång hur influerade dom var av soulmusik: Sly Stone-pastischen ”(Keep feeling)Fascination”, Motown hördes lång väg i ”Mirror man”, dom anlitade Jimmy Jam & Terry Lewis III till att producera 1986 års Crash.

Det Stora Pekoralet var dock att ge sig på Lyn Collins ”Rock me again(x 6)”. Phil Oakey har inte skuggan av en chans att tillgodogöra sig låten, hur mycket han försöker överträffa sig själv och sin sångröst.

Lyn Collins upptäcktes av James Brown som anställde henne som körsångerska. När hon sedan fick chansen att ge ut skivor i eget namn var det självklart The JB’s som kompade henne, och låten skrevs av James Brown och hans vapendragare Lee Austin. Hörs det, eller…?

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: