Skip to content

Lyn Collins “Rock me again & again & again & again & again & again”, 1973

10 Mar, 2012

Lyssna på Spotify: Lyn Collins “Rock me again & again…”
Även om The Human League var pionjärer inom syntpopen så visade dom gång på gång hur influerade dom var av soulmusik: Sly Stone-pastischen ”(Keep feeling)Fascination”, Motown hördes lång väg i ”Mirror man”, dom anlitade Jimmy Jam & Terry Lewis III till att producera 1986 års Crash.

Det Stora Pekoralet var dock att ge sig på Lyn Collins ”Rock me again(x 6)”. Phil Oakey har inte skuggan av en chans att tillgodogöra sig låten, hur mycket han försöker överträffa sig själv och sin sångröst.

Lyn Collins upptäcktes av James Brown som anställde henne som körsångerska. När hon sedan fick chansen att ge ut skivor i eget namn var det självklart The JB’s som kompade henne, och låten skrevs av James Brown och hans vapendragare Lee Austin. Hörs det, eller…?

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: