Skip to content

Feist “My moon my man”, 2007

14 Mar, 2012

Lyssna på Spotify: Feist “My moon my man”
Indieswinglåt om tabubelagd sexposition. Låter som svaret på en fråga i Jeopardy: ”Vad är ’My moon my man’?”. Nu har inte Feist själv förklarat att svaret är det ovan nämnda, men det låter ju spännande och lite förbjudet om man så vill.

Leslie Feist var en del av det kanadensiska indiekollektivet Broken Social Scene, vars mest kända relaterade band är Do Make Say Think, Stars, Metric och The Weakerthans. Att på ett överskådligt sätt kartlägga övriga sammanlänkade artister och band skulle kräva en dator med kraftfullare processor än den jag har, så det låter vi bli.

Precis som framför allt Amy Millan och Jason Collett har Feist gett ut en del soloalbum, men tveklöst är det hon som har haft allra störst framgångar, inte minst med The reminder 2007. I likhet med Peter, Bjorn & John och deras ”Young folks”(som varit med i ett otal reklamfilmer) lät Feist multinationella Apple använda hennes låt ”1234” i en reklamfilm för Ipod Nano vilket fick till följd att nedladdningar och försäljning av The reminder och ”1234” sköt iväg som raketer på nyårsnatten.

”My moon my man” blev kanske ingen ytterligare nyårsraket, men den är definitivt champagnen man vill ha i glaset vid tolvslaget.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: