Skip to content

Animal Collective “Summertime clothes”, 2009

7 Apr, 2012

Lyssna på Spotify: Animal Collective “Summertime clothes”
Okej, jag är den förste att erkänna att Animal Collective inte är det lättaste att ta in, men det här är nog det mest lättflytande vi kan vaska fram. Och fortfarande intelligent, om någon nu begär det. Influenser som Flaming Lips får nog ta på sig lite av skulden för att vi fick detta band i knät, men det kan både vi och dom ta.

Alltså, man kan vända och vrida på dom här excentriska personerna, men man vet fortfarande inte var man ska börja. Rätt och slätt så är det svårt att hitta en generell beskrivning, men Animal Collective handlar inte så mycket om ett band som om ett koncept. Konstskolerock som kräver sin lyssnare för att förstå, men under den mest psykedeliska och experimentiella fernissan så finns det ändock ett vanligt rockband. Nästan.

“Summertime clothes” är en liten short story som utspelar sig under en av dom där rysligt varma och svettiga sommarnätterna, när man inte kan sova för att lakanen bara klibbar fast runt kroppen. Vad gör man då? Jo, självklart ger man sig ut på stadens vakna nattgator och dansar, tittar på folk, slänger av sig strumporna och – ordet är så självklart när man läser det – LEVER!

Sen när regnet kommer i gryningen så går man och lägger sig igen och svalkan från dom fallande dropparna ger en det lugn man behöver. Alla vi som har upplevt detta i en eller annan form vet vad jag menar. Eller rättare sagt vad Animal Collective menar.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: