Skip to content

#492. Gloria Jones “Tainted love”, 1964

21 december, 2012

Lyssna på Spotify: Gloria Jones ”Tainted love”
De flesta känner inte ens till att den här versionen finns. Inte så konstigt, med tanke på vilket genomslag Soft Cell fick med sin. Dom lade beslag på den, praktiskt taget, men eftersom jag gillar när covers görs annorlunda är det helt okej med mig. Och deras var ju den jag hörde först.

Jones singel floppade vid utgivning, men den fick resning när den istället blev en av de populärare Northern Soul-hitsen ett antal år senare, vilket var hur Marc Almond fick nys om den. Förutom sin egna karriär skrev Gloria Jones också låtar åt bl.a. Motown. Medan hon medverkade i en Los Angeles-uppsättning av musikalen Hair träffade hon en annan Marc; Bolan i T. Rex. Dom blev ett par 1973 då hon även var medlem i hans band, samt fick en son tillsammans.

En ödesdiger kväll 1977 körde hon de båda hemåt efter ett restaurangbesök i London, men de kom aldrig fram. Bilen kraschade och Bolan omkom. Eftersom de inte var gifta förlorade hon i princip allt de ägde(fans plundrade deras hem), och hon tog sonen med sig tillbaka till L.A.

På sätt och vis har även ”Tainted love”, hennes stora triumf, gått förlorad. Dags för återupprättelse.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: