Skip to content

The Equals “Black skin blue eyed boys”, 1970

13 april, 2012

Lyssna på Spotify: The Equals ”Black skin blue eyed boys”

London-baserade The Equals var inte bara Eddy Grants språngbräda mot en framgångsrik solokarriär, utan något man mycket hellre lyssnar till än ”Gimme hope Jo’anna”. Medlemmarna var både svarta och vita och musiken var en mix av soul, rock, ska och en dos av deras västindiska rötter(Grant var född delvis uppvixen i Guyana).

Deras största hit ”Baby come back” från 1966 blev på nytt en framgång i mitten av 90-talet då Pato Bantons popversion härjade på listorna(med hjälp av Ali Campbell från UB40), och The Clash spelade in en version av ”Police on my back” till Sandinista! 1980. ”Black skinned blue eyed boys” blev också en mindre hit för The Equals, och alla tre låtar ger en bild av hur varierande influenserna var. ”Baby come back” var ska-rock som skulle förfinas av The Specials, The Beat och övriga ett decennium senare, medan ”Black skin blue eyed boys” visade mer inverkan av soul och funk.

Detta var en kampsång med talande titel mot rasismen, och på sätt och vis banade dom faktiskt väg för hela Two Tone-rörelsen.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: