Skip to content

Recension: Mike Viola “Electro de Perfecto”, 3/5

14 Apr, 2012

Lyssna på Spotify: Mike Viola “Electro de Perfecto”
Mike Viola är (o)känd för dom flesta som rösten bakom soundtrackhiten “That thing you do” från Tom Hanks-filmen med samma namn. Han har även verkat under radarn med flertalet album sedan nittiotalet, både solo och med The Candy Butchers.

Beatles-pastischen “That thing you do”(filmen handlade ju om ett fiktivt sextiotalsband med Hanks som manager) skrevs av mångsysslaren Adam Schlesinger, medlem i Fountains Of Wayne, Tinted Windows och Ivy(utöver alla gästspel och produktionstjänster). Schlesinger har även varit delaktig i Electro de Perfecto, Mike Violas nya album som släpptes igår fredagen den 13:e, där han skrivit bästa låten “Get you back” tillsammans med Semisonic-gitarristen Dan Wilson.

Men “Get you back” är inte det enda som är bra på Electro de Perfecto, som ändå är Violas hantverk i övrigt. Precis som det ska vara har han sprängt in så många “oooh”- och “aaah”-körer, distinkta gitarrackord och Paul McCartney-basgångar han bara kan. Violas röst påminner i fler än en låt om Romeo Stodarts(The Magic Numbers). Mestadels är melodierna också där, även om dom inte lyckas fullt ut på alla tio spår.

The Smithereens bästa stunder är allerstädes närvarande, och skivan känns som en lillebror till supergruppen Tinted Windows dunderalbum från 2009, som bestod av Taylor Hanson, Adam Schlesinger, James Iha(Smashing Pumpkins) och Bun E. Carlos(Cheap Trick), vilket inte ska ses som en nedvärdering.

Electro de Perfecto kan mycket väl bli the soundtrack of my summer.

Bästa spår: “Get you back”, “Me and my drinking”, “Soundtrack of my summer”

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: