Skip to content

#515. Belle & Sebastian “The model”, 2000

31 januari, 2013

Spotify: Belle & Sebastian ”The model”
Allmänt betraktat som den minst vassa kniven i lådan är Fold Your Hands Child, You Walk Like A Peasant också det minst populära Belle & Sebastian-albumet, frånsett det till stora delar instrumentala soundtracket till Storytelling.

Det innebär dock inte att man kan bortse helt från det. Mycket av besvikelsen bottnade i att låtskrivandeuppgifterna delegerades ut till flertalet bandmedlemmar, men även Stuart Murdoch själv höll inte nivån. Men det fanns undantag. Ett sådant var den briljanta ”The model”, en typisk sardonisk Murdoch-historia om ”the girl next door who’s famous for showing her chest”. Cembalo-hooken var oväntad, men väldigt effektiv, och känns som en hyllning till 60-talet barockpopband som The Left Banke.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: