Skip to content

#515. Belle & Sebastian “The model”, 2000

31 Jan, 2013

Spotify: Belle & Sebastian “The model”
Allmänt betraktat som den minst vassa kniven i lådan är Fold Your Hands Child, You Walk Like A Peasant också det minst populära Belle & Sebastian-albumet, frånsett det till stora delar instrumentala soundtracket till Storytelling.

Det innebär dock inte att man kan bortse helt från det. Mycket av besvikelsen bottnade i att låtskrivandeuppgifterna delegerades ut till flertalet bandmedlemmar, men även Stuart Murdoch själv höll inte nivån. Men det fanns undantag. Ett sådant var den briljanta ”The model”, en typisk sardonisk Murdoch-historia om ”the girl next door who’s famous for showing her chest”. Cembalo-hooken var oväntad, men väldigt effektiv, och känns som en hyllning till 60-talet barockpopband som The Left Banke.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: