Skip to content

Spoon “Anything you want”, 2001

15 Apr, 2012

Lyssna på Spotify: Spoon “Anything you want”
Ibland vet jag inte hur jag ska ställa mig till det faktum att ett koppel av  fina band fått  draghjälp av amerikanska TV-serier för gymnasiekids och yngre vuxna. En del av mig är glad för Spoon och dom andra som fått en skjuts i karriären. En annan del av mig är lite besviken över att det krävts tårdrypande scener en gång i veckan för att folk ska inse deras storhet. Mest är jag nog glad, för det har ju gett möjligheter att få höra mer av artister varav hälften förmodligen hade försvunnit från offentligheten enbart av ren frustration över sina misslyckade karriärer, för hur många såna exempel har vi inte sett?

Sedan dom medverkade med ”The way we get by” i O.C. 2002 har varje album hamnat längre och längre upp på listorna. Deras bästa är dock Girls can tell från 2001. Britt Daniels återhållsamt punkiga sång är till hälften kaxig, hälften loj. Med små medel gör
dom riktig solskensrock av det här, ackord slås an bara så ofta dom känner för det. Egentligen anstränger dom sig inte mer än det behövs, och vem kan begära mer? Inte jag.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: