Skip to content

Spoon “Anything you want”, 2001

15 april, 2012

Lyssna på Spotify: Spoon ”Anything you want”
Ibland vet jag inte hur jag ska ställa mig till det faktum att ett koppel av  fina band fått  draghjälp av amerikanska TV-serier för gymnasiekids och yngre vuxna. En del av mig är glad för Spoon och dom andra som fått en skjuts i karriären. En annan del av mig är lite besviken över att det krävts tårdrypande scener en gång i veckan för att folk ska inse deras storhet. Mest är jag nog glad, för det har ju gett möjligheter att få höra mer av artister varav hälften förmodligen hade försvunnit från offentligheten enbart av ren frustration över sina misslyckade karriärer, för hur många såna exempel har vi inte sett?

Sedan dom medverkade med ”The way we get by” i O.C. 2002 har varje album hamnat längre och längre upp på listorna. Deras bästa är dock Girls can tell från 2001. Britt Daniels återhållsamt punkiga sång är till hälften kaxig, hälften loj. Med små medel gör
dom riktig solskensrock av det här, ackord slås an bara så ofta dom känner för det. Egentligen anstränger dom sig inte mer än det behövs, och vem kan begära mer? Inte jag.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: