Skip to content

Dyke & The Blazers “We got more soul”, 1969

24 Apr, 2012

Lyssna på Spotify: Dyke & The Blazers “We got more soul”
27 Club Week, part 5

Arlester “Dyke” Christian var, om inte mannen som uppfann Funken(det gjorde ju en viss James Brown), så i alla fall han som såg till att världen fick den första låten någonsin med ordet funky i titeln. Låten ifråga var ingen mindre än ”Funky Broadway” som Wilson Pickett gjorde till en klassiker. Tvärtemot vad många tror så handlar det inte om Broadway i New York, utan Broadway Street i Phoenix.

Säkert var ”Dyke” inte den förste musikern med kriminellt beteende, men han utmärkte sig som en av dom med lite fatalare livsöden. Som en föregångare till modernare tiders gangstarappare sköts han 1971 ihjäl i en park i Phoenix, i vad polisutredningen betecknade som en droguppgörelse.

”We got more soul” har inte Funk i titeln, men väl Soul. Låten har allt.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: