Skip to content

Amy Winehouse “Cupid”, 2007

25 april, 2012

Lyssna på Spotify: Amy Winehouse ”Cupid”
27 Club Week, part 6

Det sätt på vilket Amy Winehouse levde och dog är så väldokumenterat att det inte är någon mening med att jag ens försöker beskriva hela spektaklet. En sökning på ”Amy Winehouse” på Google resulterar i 21,8 miljoner träffar. Bara det faktum att en likadan sökning på ”Amy Winehouse death” resulterar i 14,5 miljoner fler träffar säger det mesta. Kvinnan var den digitala världens mest uppskattade tågkrasch. Medierna älskade att rapportera om hennes senaste skandaler: fylla på scen, horribel klädstil, bröstförstoringar, bråk med fans, bråk med sin pojkvän, bråk med sig själv. You name it.

Jag själv vill bara kort rapportera om att hon hade en sanslös sångröst, och i allra högsta grad bidrog till den våg av retro-soul som rullat över jordklotet under 2000-talet. Sam Cookes ”Cupid” fanns med som bonusspår på Deluxe-utgåvan av 2007 års kioskvältare Back to black, med reggae-arrangemang som omväxling.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: