Skip to content

Amy Winehouse “Cupid”, 2007

25 Apr, 2012

Lyssna på Spotify: Amy Winehouse “Cupid”
27 Club Week, part 6

Det sätt på vilket Amy Winehouse levde och dog är så väldokumenterat att det inte är någon mening med att jag ens försöker beskriva hela spektaklet. En sökning på ”Amy Winehouse” på Google resulterar i 21,8 miljoner träffar. Bara det faktum att en likadan sökning på ”Amy Winehouse death” resulterar i 14,5 miljoner fler träffar säger det mesta. Kvinnan var den digitala världens mest uppskattade tågkrasch. Medierna älskade att rapportera om hennes senaste skandaler: fylla på scen, horribel klädstil, bröstförstoringar, bråk med fans, bråk med sin pojkvän, bråk med sig själv. You name it.

Jag själv vill bara kort rapportera om att hon hade en sanslös sångröst, och i allra högsta grad bidrog till den våg av retro-soul som rullat över jordklotet under 2000-talet. Sam Cookes ”Cupid” fanns med som bonusspår på Deluxe-utgåvan av 2007 års kioskvältare Back to black, med reggae-arrangemang som omväxling.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: