Skip to content

The Soul Clan “Soul meeting”, 1968

4 maj, 2012

Lyssna på Spotify: The Soul Clan ”Soul meeting”
Det var inget dåligt gäng som i februari 1968 klev in i studion(dock inte samtidigt) som The Soul Clan för att spela in båda sidorna till singeln “Soul meeting/That’s how it feels”: Solomon Burke, Don Covay, Ben E. King, Joe Tex och Arthur Conley. Lite som att läsa namnen i Sovjets gamla superfemma i ishockey. Och ändå så hade Wilson Pickett och Otis Redding varit med; en flygolycka tog Reddings liv i december 1967, medan Pickett drog sig ur då han kände att Solomon Burkes storslagna planer för ett afroamerikanskt kulturimperium var alldeles för djärva. Dom båda ersattes av Conley respektive King.

Singeln gjorde sisådär ifrån sig på listorna, något som Atlantic Records beskylldes för då Burke menade att dom inte gjort något för att marknadsföra supergruppen. Det planerade albumet med The Soul Clan blev endast singelns båda sidor plus sololåtar från var och en av medlemmarna som utfyllnad, något ytterligare gemensamt spelades aldrig in.

Men dessa fakta hindrar inte det faktum att ”Soul meeting” är en riktig Atlantic-klassiker, helt i nivå med artisternas bästa egna låtar: ”Everybody needs somebody”, ”Land of 1000 dances”, ”Sweet soul music”, ”I gotcha”.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: