Skip to content

The Flying Burrito Brothers “Sin City”, 1969

5 maj, 2012

Lyssna på Spotify: The Flying Burrito Brothers ”Sin City”
För dom flesta av oss gjorde The Flying Burrito Brothers bara två album på riktigt. Därefter blev det bara mer och mer Creedence Clearwater Revisited-formatet, med i tur och ordning Gram Parsons och Chris Hillmans avhopp, även om Parsons ersättare Rick Roberts var fullt kompetent och sedermera gjorde bra ifrån sig med Firefall.

Parsons och Hillman var också de som startade bandet efter avhopp från The Byrds. Det var förstås mer än en slump att deras sista Byrds-album kan betraktas som en försmak av Burrito Brothers. Parsons entré i The Byrds hade gett Roger McGuinn den nytändning han behövde och han svalde Parsons countrybete med hull och hår, allt blottat på den banbrytande countryrockklassikern Sweetheart of the rodeo.

Parsons-Hillman-duetten ”Sin City”, med sina svarta bilder av en stad på randen till undergång, har gjorts om många, många gånger av beundrare av bandet, och albumet gav råg i ryggen till hela alt-country-rörelsen. Det är dessutom inte svårt att höra ekon från ”Sin City” hos våra nyligt tända svenska världsstjärnor First Aid Kit, ta exempelvis deras ”The lion’s roar”.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: