Skip to content

Recension: Best Coast “The Only Place”, 3/5

16 maj, 2012

Lyssna på Spotify: Best Coast ”The Only Place”
Duon Beth och Bobb i Best Coast är tillbaka med nytt material som slänger oss mellan sextio- och åttiotalens girlgroups. Bethany Cosentinos röst är sådär skarp som vi vant oss att Neko Case brukar låta. Eller en mindre vimsig Zooey Deschanel om man så vill. Alla indie-songwriters
favvo-producent Jon Brions förmåga att tillsätta dynamik och fila bort skavanker hjälper också till att sätta rösten i förgrunden till tonerna av sand och surf, men har det inte blivit lite för polerat? Jag kan även ha vissa invändningar mot placeringen av två så pass besläktade låtar som ”The only place” och ”Why I cry” direkt efter varandra, men ett tryck på shuffle så är det problemet löst.

I titelspåret och Kalifornien-hyllningen “The only place” sjunger Cosentino ”Why would you live anywhere else? We’ve got the ocean, got the bay, got the sun, we’ve got the waves”. Efter att ha lyssnat igenom albumet är jag beredd att ställa samma retoriska fråga, men jag är desto mer rädd för vilket svar jag själv kommer att ge. I skrivande stund sitter jag dock med fönstret öppet och känner doften av nyklippt gräs utifrån solskenet, vilket jag tar som ett gott omen.

Delar av The Only Place är den bästa dröm du kan drömma när du, precis som Cosentino, vaknar upp kisandes med solen i ögonen när den blänker i vågskvalpet på din favoritstrand. Men allt är inte vackert väder och paraplydrinkar. Det vilar känslor av relationsproblem, ensamhet och osäkerhet över albumet. Lite som den där skinande försommardagen när du ligger och solar och sedan inser att vattnet är iskallt när du ska bada.

Bästa kusten kan säkert vara den kaliforniska. Den bästa twee-popen 2012 kommer i alla fall därifrån, och den skeppas ut i stora lass av Best Coast.

Bästa spår: The only place, Let’s go home, Better girl

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: