Skip to content

Saint Etienne “Action”, 2002

24 May, 2012

Lyssna på Spotify: Saint Etienne “Action”
Sarah Cracknell var den tidiga indie-erans Debbie Harry. Och alla popnördar till män var kära i henne, vare sig dom erkänner det eller inte. Fast dom flesta har nog inget emot det. Mer emotståndliga ansikten har stått på scen.

Bob Stanley och Pete Wiggs är nästan lika kända för den musik dom lyssnar på som den musik dom själva gör. Två före detta musikjournalister med oantastlig smak för det coola, ofta oupptäckta och bortglömda, frekvent anlitade som klubb-DJ:s och skribenter.

Deras egen musik drog från alla deras influenser, med en hybrid av indiepop och house i grunden. Resultatet blev dansvänligt och musiken byggde mer på vanlig sång än samplingar och ljudeffekter, vilket gjorde dom ganska unika i början av nittiotalet.

Saint Etiennes skivor var lika anpassade för klubbarnas dansgolv som för radion och skivsamlingarna, 20 år före den popmusik som idag ligger på listorna, ja, till och med det vi numera hör i Melodifestivalen. ”Action”, en av deras senare singlar, hade antagligen haft större chanser på listorna idag än för 10 år sedan då den kom ut.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: