Skip to content

Saint Etienne “Action”, 2002

24 maj, 2012

Lyssna på Spotify: Saint Etienne ”Action”
Sarah Cracknell var den tidiga indie-erans Debbie Harry. Och alla popnördar till män var kära i henne, vare sig dom erkänner det eller inte. Fast dom flesta har nog inget emot det. Mer emotståndliga ansikten har stått på scen.

Bob Stanley och Pete Wiggs är nästan lika kända för den musik dom lyssnar på som den musik dom själva gör. Två före detta musikjournalister med oantastlig smak för det coola, ofta oupptäckta och bortglömda, frekvent anlitade som klubb-DJ:s och skribenter.

Deras egen musik drog från alla deras influenser, med en hybrid av indiepop och house i grunden. Resultatet blev dansvänligt och musiken byggde mer på vanlig sång än samplingar och ljudeffekter, vilket gjorde dom ganska unika i början av nittiotalet.

Saint Etiennes skivor var lika anpassade för klubbarnas dansgolv som för radion och skivsamlingarna, 20 år före den popmusik som idag ligger på listorna, ja, till och med det vi numera hör i Melodifestivalen. ”Action”, en av deras senare singlar, hade antagligen haft större chanser på listorna idag än för 10 år sedan då den kom ut.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: