Skip to content

Imagination ”Body talk”, 1981

25 May, 2012

Lyssna på Spotify: Imagination “Body talk”
Brittisk boogie var inte den största nålen på kartan i början av åttiotalet. Men den fanns. Michael Jackson och hans brorsor hade på andra sidan Atlanten tillsammans med George Benson och Kool & The Gang fört fram genren till nattklubbarnas discodansgolv, en disco mer präglad av de nya syntar och trummaskiner som började hitta ut på marknaden.

Imagination skulle året därpå få en dunderhit med ”Just an illusion”, men grundplåten till den lades redan 1981 med ”Body talk”. Släpig slow motion-disco av falsettsjungande afro-britter utklädda till romare på togaparty, kan det vara något?

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: