Skip to content

Imagination ”Body talk”, 1981

25 maj, 2012

Lyssna på Spotify: Imagination ”Body talk”
Brittisk boogie var inte den största nålen på kartan i början av åttiotalet. Men den fanns. Michael Jackson och hans brorsor hade på andra sidan Atlanten tillsammans med George Benson och Kool & The Gang fört fram genren till nattklubbarnas discodansgolv, en disco mer präglad av de nya syntar och trummaskiner som började hitta ut på marknaden.

Imagination skulle året därpå få en dunderhit med ”Just an illusion”, men grundplåten till den lades redan 1981 med ”Body talk”. Släpig slow motion-disco av falsettsjungande afro-britter utklädda till romare på togaparty, kan det vara något?

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: