Skip to content

Recension: Norah Jones ”Little Broken Hearts”, 3/5

28 maj, 2012

Lyssna på Spotify: Norah Jones ”Little Broken Hearts”
Det blir uppenbart efter ett par lyssningar vilka kliv Norah Jones har tagit sedan succédebuten Come Away With Me från 2002. Kanske är detta resultatet av tio års studiogående med flertalet artister i varierande genrer(Willie Nelson, Ryan Adams, Belle & Sebastian m.fl.), där antalet gästspel snart bara överträffas av Emmylou Harris.

Valet av Danger Mouse(alias Brian Burton) som producent för nya albumet Little Broken Hearts skulle för några år sedan ha betraktats som nytänk. Nu är han hetast på marknaden och ett naturligt val för en storstjärna som Jones, särskilt efter deras samarbete på albumet Rome förra året.

Slutprodukten här är fräsch och varierad pop av det slag man hör i amerikanska dramaserier mellan TV-reklamavbrotten. Det saknas dock ett par låtar som höjer sig över ytan lite mer än övriga för att det här ska vara en fullträff. Oftare än inte lockas man att använda skip-knappen efter 1,5 minuter, vilket aldrig är ett gott tecken, men överlag är Little Broken Hearts en helt okej skiva och ett hälsosamt steg framåt.

Bästa spår: She’s 22, Miriam, Out on the road

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: