Skip to content

The Louvin Brothers ”Knoxville girl”, 1956

7 Jun, 2012

Lyssna på Spotify: The Louvin Brothers “Knoxville girl”
Vi förstår nog inte vilken betydelse dom haft för countryhistorien. Även om dom inte har samma legendstatus som Johnny och Hank så hör dom ändå till countryns fundament. Utan The Louvin Brothers, inget Everly Brothers. Utan Everly Brothers, inget Simon & Garfunkel. Hade det inte varit för bröderna Louvin, hade Uncle Tupelo stått kvar i Mike Heidorns garage och lirat punk som ingen hade kunnat köpa på skiva. Och hur hade världen sett ut i en värld där Wilco inte funnits? Så nu börjar vi kanske inse Iras och Charlies betydelse.

I kyrkan lärde dom sig gudomlig stämsång och gudsfruktan, vilka båda delarna avspeglades i deras musik. Se bara hur djävulen är avbildad på albumet Satan Is Real och försök håll dig för skratt. En utsågad spånskiva fick gestalta Lucifer himself, med treudd, horn och allt.

Tragic Songs Of Life var ingen glädjeskiva, som hörs på titeln. ”Knoxville girl” var så makaber att den handlar om en mördad flicka. Mord och inga visor.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: