Skip to content

The Buggles “Elstree”, 1980

12 juni, 2012

Lyssna på Spotify: The Buggles ”Elstree”
Avdelningen för värdelöst vetande kan anteckna att den första musikvideo som spelades någonsin på MTV när kanalen startade 1981 var The Buggles’ “Video killed the radio star”. Fast det visste nog ganska många redan. Desto mer värdefullt att veta är att The Buggles hade fler låtar än så. ”Elstree” till exempel.

Visst präglas hela The age of plastic av ett eget sound, en sorts syntrock, välproducerad och lättillgänglig. Enligt Trevor Horn själv var hans glasögon en medveten symbol för bandet: ”Jag gick in till en optiker på Kings Road och när jag kom ut därifrån med glasögonen påtagna kunde jag till slut konstatera att ’Nu är jag en Buggle!’” Bandnamnet var förstås en hyllning till The Beatles.

I London-förorten Elstree ligger ett antal filmstudios där bland andra de första Star Wars-filmerna spelats in under åren fram till The Buggles inspelning av ”Elstree”, därav textens referenser till B-filmer och BBC.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: