Skip to content

The Magnetic Fields “No one will ever love you”, 1999

13 Jun, 2012

Lyssna på Spotify: The Magnetic Fields “No one will ever love you”
Snälla pojkar får sällan kyssa vackra flickor. Eller pojkar.

No one will ever love you for your honesty 

En brutal sanning, förmodligen inte utan undantag, men tittar man hur det kan se ut i världen så fungerar människan inte helt logiskt alla gånger. Förutom möjligen i Lasse Åbergs filmer, där den snälla pojken alltid vinner. Vackert så.

”No one will ever love you” ingick i CD nr 2 i megaprojektet 69 love songs, där den trulige Stephin Merritt matade ut sånger om kärlek, sånger av kärlek, sånger med kärlek och sånger utan kärlek. Han började här överlåta sångsysslorna till andra, en följd av hans tilltagande problem med hörseln, något som också medförde att han allt oftare spelade ukulele då dess ljudfrekvenser var skonsammare mot öronen än akustisk gitarr.

Shirley Simms sjöng inte många låtar på albumet, närmare bestämt 7 av 69, men hon sjöng flera av dom viktiga. ”Come back from San Fransisco”, ”Papa was a rodeo” tillsammans med Merritt samt ”No one will ever love you”, en Fleetwood Mac-klingande ballad med ett elpiano som fullständigt briljant vandrar in i och ut ur takt
bakom Christine McVie-röstade Simms.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: