Skip to content

The Magnetic Fields “No one will ever love you”, 1999

13 juni, 2012

Lyssna på Spotify: The Magnetic Fields ”No one will ever love you”
Snälla pojkar får sällan kyssa vackra flickor. Eller pojkar.

No one will ever love you for your honesty 

En brutal sanning, förmodligen inte utan undantag, men tittar man hur det kan se ut i världen så fungerar människan inte helt logiskt alla gånger. Förutom möjligen i Lasse Åbergs filmer, där den snälla pojken alltid vinner. Vackert så.

”No one will ever love you” ingick i CD nr 2 i megaprojektet 69 love songs, där den trulige Stephin Merritt matade ut sånger om kärlek, sånger av kärlek, sånger med kärlek och sånger utan kärlek. Han började här överlåta sångsysslorna till andra, en följd av hans tilltagande problem med hörseln, något som också medförde att han allt oftare spelade ukulele då dess ljudfrekvenser var skonsammare mot öronen än akustisk gitarr.

Shirley Simms sjöng inte många låtar på albumet, närmare bestämt 7 av 69, men hon sjöng flera av dom viktiga. ”Come back from San Fransisco”, ”Papa was a rodeo” tillsammans med Merritt samt ”No one will ever love you”, en Fleetwood Mac-klingande ballad med ett elpiano som fullständigt briljant vandrar in i och ut ur takt
bakom Christine McVie-röstade Simms.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: