Skip to content

The Archies ”Jingle jangle”, 1969

11 Jun, 2012

Lyssna på Spotify: The Archies “Jingle jangle”
När The Monkees gjorde myteri och krävde att få spela sina egna låtar på sina egna skivor blev det för mycket för skapare och producent Don Kirchner. Dom gick skilda vägar, och nästa projekt skulle minsann inte kunna säga emot.

The Archies var ett låtsas-band som bara fanns i den tecknade serien Acke, bestående av Acke, Ragge och Soppis tillsammans med tjejerna i serien, Veronica och Betty. Bakom kulisserna fanns framför allt sångaren Ron Dante och låtskrivaren Jeff Barry. Barry hade producerat skivor med The Monkees, men har tillsammans med Ellie Greenwich haft sanslöst stora framgångar som kompositör av megahits som ”Da doo ron ron”, ”Be my baby”, ”Leader of the pack”. Paret upptäckte dessutom Neil Diamond och såg till att han fick kontrakt deras skivbolag Bang Records.

Bubblegum-hiten ”Jingle jangle” framfördes i Acke av tjejerna Veronica och Betty, vilket blev en utmaning som Dante klarade galant att sjunga i falsett.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: