Skip to content

The Zombies “Care of Cell 44”, 1968

27 Jun, 2012

Lyssna på Spotify: The Zombies “Care of Cell 44”
Det är så typiskt. Man önskar att lyckan kunde åtminstone ha dragit på smilbanden åt vissa band, men ödet ville ett annat.

The Zombies klev fram i den första svängen med brittisk sextiotalspop, där deras ”She’s not there” rönte framgångar. Efter ett tag började det gå på tomgång och ingenting liksom ville sig riktigt. Istället för att bara ge fan i alltihop spelade dom in ett sista album som skulle vara anledningen till att antingen fortsätta i kölvattnet av en succé, eller att lägga ner för gott.

Odessey & Oracle blev inte anledningen till att fortsätta, dessvärre. Eller jo, det blev den faktiskt. Men det var en bomb med tidsfördröjning. Inte förrän med tredje singeln ”Time of the season” fick dom en hit i början av 1969, men då var The Zombies ett minne blott, upplöst flera månader innan albumet kom ut i april 1968.

Tålamodet tog slut redan efter dom två första singlarna floppat, otroligt nog var ”Care of Cell 44” en av dom, men nog förtjänade den väl ett bättre öde än så? Med sin gladlynta melodi, trots ämnet om två älskande på var sin sida fängelsemurarna(!), var det den bästa solskenspop man kunde hitta efter The Beach Boys och före Paul McCartneys post-Beatles-år. Och hur många änglar kan man få in i en studio för att sjunga stämsång?

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: