Skip to content

#415. Wilmer X ”Sovande skönhet”, 1997

14 september, 2012

Lyssna på Spotify: Wilmer X ”Sovande skönhet”
Nisse Hellberg berättade en gång att han skriver en låt om dagen. Det blir 365 stycken om året. Hur många det innebär under hela hans karriär vågar jag inte ens slå fram på miniräknaren.

Om ens 10 procent av alla dom där låtarna han påstår sig skriva är bra, skulle det betyda 36 stycken på ett år. Vi som vet i vilken takt artister släpper nya album inser att det blir en herrans massa material över. Bra överbliven skit.

Både du och jag förstår att vår gode Nisse nog kryddade på en del i sin utsago. Han firar väl ändå jul, midsommar och kanelbullens dag? Men det ger en fingervisning om hur mycket som finns där i arkiven. Och 2001 tyckte Wilmer X att det var dags för en utrensning med 4-CD-boxen Arkiv X.

”Sovande skönhet”, som handlar om att det i varje kvinna finns något vackert som slumrar, plockades efter livliga diskussioner bort från Primitiv 1997. Med facit i hand var det ett misstag, men 2011 vid återutgivningen av albumet hade dom lärt läxan och låten togs med som bonusspår.

Jag vill aldrig lira i ett rock’n’roll-band så mycket som när jag hör dessa 3,5 minuter av öronbedövande gitarrlarm som till och med kan väcka en sovande skönhet.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: