Skip to content

#415. Wilmer X ”Sovande skönhet”, 1997

14 Sep, 2012

Lyssna på Spotify: Wilmer X “Sovande skönhet”
Nisse Hellberg berättade en gång att han skriver en låt om dagen. Det blir 365 stycken om året. Hur många det innebär under hela hans karriär vågar jag inte ens slå fram på miniräknaren.

Om ens 10 procent av alla dom där låtarna han påstår sig skriva är bra, skulle det betyda 36 stycken på ett år. Vi som vet i vilken takt artister släpper nya album inser att det blir en herrans massa material över. Bra överbliven skit.

Både du och jag förstår att vår gode Nisse nog kryddade på en del i sin utsago. Han firar väl ändå jul, midsommar och kanelbullens dag? Men det ger en fingervisning om hur mycket som finns där i arkiven. Och 2001 tyckte Wilmer X att det var dags för en utrensning med 4-CD-boxen Arkiv X.

”Sovande skönhet”, som handlar om att det i varje kvinna finns något vackert som slumrar, plockades efter livliga diskussioner bort från Primitiv 1997. Med facit i hand var det ett misstag, men 2011 vid återutgivningen av albumet hade dom lärt läxan och låten togs med som bonusspår.

Jag vill aldrig lira i ett rock’n’roll-band så mycket som när jag hör dessa 3,5 minuter av öronbedövande gitarrlarm som till och med kan väcka en sovande skönhet.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: