Skip to content

Ray LaMontagne “Burn”, 2004

4 Jul, 2012

Lyssna på Spotify: Ray Lamontagne “Burn”
Hans raspiga röst låter som om Tim Buckley svalt ett rakblad och haft sönder något, hans pondus är i klass med Joe Cocker och Bobby Womack. Och hans lidelse som om han tagit ett till rakblad och börjat skära där det gör som ondast.

Hans första album, Trouble, kom ut 2004 och var producerat av Americana-geniet Ethan Johns. Trouble var en akustisk resa i känslor, därefter har han gradvis låtit arrangemangen växa till både fullt band och en blåssektion. Folkrocken har blivit uppblandad med soul.

Den som lyssnar på ”Burn” och inte får en klump i halsen har inget hjärta. Det räcker med att lyssna på inledande orden ”…Oh mama…” och det hugger till direkt. Ray verkar så förkrossad att han lindat in sitt hjärta i taggtråd för att förhindra andra från att ta det och göra honom lika illa.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: