Skip to content

The Pogues “If I should fall from grace with God”, 1988

5 juli, 2012

Lyssna på Spotify: The Pogues ”If I should fall from grace with God”
Jag har varit på den irländska puben Dubliners tillräckligt många gånger för att veta att gränsen mellan rockgeni och sångglad fyllskalle är hårfin. Men kanske själva hjärtat hos The Pogues sitter i borden som folk dansar på?

Tandläkarnas drömpatient Shane MacGowan och hans folkrockfolk var helt unika med sin fusion av irländsk folkmusik och punkrock, och orsaken till hundra och ett coverband som passerat genom dom irländska pubarnas lokaler. Men vem kan bråka om det? Ge publiken det dom vill ha, och kan dom inte få The Pogues själva så tar dom gärna emot deras musik från någon annan som klarar av att leverera den.

Själv njuter jag oerhört av den energiska ”If I should fall from grace with God” där Jem Finer briljerar med sin banjo. Studioversionen ger oss dessutom en sportslig att höra vad MacGowan sjunger, till skillnad från liveupptagningar där man mest får vara glad att han sluddrar i takt på rätt ställen med övriga bandet.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: