Skip to content

Familjen “Det snurrar i min skalle”, 2007

6 Jul, 2012

Lyssna på Spotify: Familjen “Det snurrar i min skalle”
Interiör: Sunkigt pizzalunchhak i södra Stockholm.

Jag och en kollega åker för att inmundiga en lunch, för omväxlings skull på ett pizzahak där pizzasalladen simmar omkring och Pripps Blå lättöl eller klass III är det enda som finns i pumparna. När jag ska ta kaffe på maten möter jag ett riktigt popsnöre, en kille i 20-årsåldern, med Familjen-T-shirt. Jag kan inte låta bli att kommentera detta.

Jag: ”Bra band det där!”(även om Johan T. Karlsson själv förvisso är Familjen)  Popsnöret blir chockad, och när han granskar mig från topp till tå(35 år med kostym och skjorta) ser jag hur han riktigt tänker: ”Fan, gubben har koll!”

Popsnöret: ”Ja, eller hur? Dom spelade på Eriksdalsbadet igår. Skitbra!”

Jag: ”Jag vet. Jag var där.” Popsnöret tappar av någon anledning målföret och går vidare mot salladsbuffén. En bit bort ser jag honom nypa sig i armen.

Och jag var verkligen där på spelningen. Annars hade jag varken kommit ihåg hur brutalt mina byxben fladdrade av basen i den här låten eller hur mitt liv räddades av den nya svenska syntpopen.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: