Skip to content

The Emotions “My honey and me”, 1972

29 Aug, 2011

Lyssna på Spotify: The Emotions “My honey and me”
Vi har hört dem förr. Syskongrupperna alltså. The Jacksons, The Beach Boys, Pointer Sisters. Ja, jisses, eller varför inte Herreys, Hanson och Kings Of Leon? Alla invigda i musikens underbara värld sedan de satt på pottan första gången, och The Emotions var inget undantag.

The Emotions bestod mestadels av de begåvade systrarna Hutchinson från Chicago och spelade under åren 1968-1974 in för Stax/Volt. I mitten av 70-talet gjorde deras koppling till Earth, Wind & Fire att de flyttade till Columbia Records. Jeanette fick en son med EWF’s falsettfantom Philip Bailey medan Maurice White producerade och skrev deras låtar. I och med detta gick de över till mer discoinriktad soul och fick sin största hit med ”Best of my love”.

Själv föredrar jag Stax/Volt-tiden och ”My honey and me” som tre år tidigare gavs ut på singel med Luther Ingram, vilken också skrev den tillsammans med John McFarland. Låten är minimalistiskt producerad så att vi till fullo kan njuta av varje instrument, hör bara elpianot och wah-wah-gitarrerna, eller för all del rytmmönstret med sina pukor. Less is more.

Fråga: är det någon fler än jag som får Robyn-vibbar?

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: