Skip to content

The Emotions ”My honey and me”, 1972

29 augusti, 2011

Lyssna på Spotify: The Emotions ”My honey and me”
Vi har hört dom förr. Syskongrupperna alltså. The Jacksons, The Beach Boys, Pointer Sisters. Ja, jisses, eller varför inte Herreys, Hanson och Kings Of Leon? Alla invigda i musikens underbara värld sedan dom satt på pottan första gången, och The Emotions var inget undantag.

The Emotions bestod mestadels av systrarna Hutchinson från Chicago och spelade under åren 1968-1974 in för Stax/Volt. I mitten av 70-talet gjorde deras koppling till Earth, Wind & Fire att dom flyttade till Columbia Records. Jeanette fick en son med EWF’s falsettfantom Philip Bailey och Maurice White producerade och skrev deras låtar. I och med detta gick dom över till mer discoinriktad soul och fick sin största hit med ”Best of my love”.

Själv föredrar jag Stax/Volt-tiden och ”My honey and me”, självfallet skriven av mästerkreatörerna Isaac Hayes och David Porter. Låten är minimalistiskt producerad så att vi till fullo kan njuta av varje instrument, hör bara elpianot och wah-wah-gitarrerna, eller för all del rytmmönstret med sina pukor. Less is more.

Fråga: är det någon fler än jag som får Robyn-vibbar?

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: