Skip to content

Blur “No distance left to run”, 1999

7 Jul, 2012

Lyssna på Spotify: Blur “No distance left to run”
Lika förknippade som Blur är med Britpop, lika förknippade är dom med lo-fi. Tack vare att en surmulen, tjurskallig och allt mer krökande Graham Coxon började lyssna på Pavement, Sebadoh och andra amerikanska lo-fi-band, så styrdes bandet i en helt annan riktning än den utdöende Britpopen. Det blev också bandets räddning från att dras med i fallet.

Även om de gamla fansen inte visste riktigt vad dom skulle tycka, så hyllade i alla fall kritikerna deras självbetitlade album 1997 där ”Beetlebum” blev första singeln. Uppföljaren 13 kom 1999, och den var en fortsättning i den nya riktningen. Albumet skiftade mellan spröd och lättnynnad pop(”Coffee & TV”) och lite dystrare tongångar.

Allra dystrast var tveklöst ”No distance left to run”, Damon Albarns sista hälsning till Justine Frischmann, som berör uppbrottet i deras långvariga förhållande. Är du själv kanske inne i en sådan fas i livet? Då kanske det lindrar att lyssna när Albarn sorgset berättar vilka tankar som snurrar i både hans och ditt huvud.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: