Skip to content

David Ruffin “I want you back”, 1971

8 Jul, 2012

Lyssna på Spotify: David Ruffin “I want you back”
Ibland fastnar musik i förråden, hur genombra och färdig den än är. Som David Ruffins outgivna album som skulle ha kommit ut 1971 på Motown.

Ruffin hade efter några framgångsrika år med The Temptations gjort gruppen till den största manliga vokalgruppen Motown hade. Dessvärre växte även hans eget ego och han blev en diva bortom all rimlighet. Övriga gruppmedlemmarna störde sig på att han åkte i egen limo på deras turnéer och att han alltför ofta hade en fallenhet för droger(1991 dog han av en överdos). Motown störde sig på att han började rota i gruppens ekonomi.

Albumet David skulle som sagt ha kommit ut 1971, men det blev inte så av anledningar som inte är riktigt klarlagda. Men han var inte populär inom Motown, och det kan ha varit en av anledningarna, lika väl som att han redan gett ut två album 1969. 2004 dammades David av och gavs äntligen ut på CD. Albumet inkluderade den här versionen av Jackson 5’s ”I want you back”, och det är befriande att höra den i en mer mogen och tyngre version i motsats till Michael Jacksons barnsliga röst på ursprungshiten.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: