Skip to content

#434. Johnny Ace “Pledging my love”, 1955

3 oktober, 2012

Lyssna på Spotify: Johnny Ace ”Pledging my love”
Hans fantastiska tårdryparballader under den alltför korta karriären överskuggades av det brutala sätt på vilket den avslutades. Men med en revolver som tidsfördriv under sina turnéer var det förmodligen bara en fråga om när något fruktansvärt skulle ske.

Paul Simon skrev låten ”The late great Johnny Ace” till albumet Hearts and Bones 1983 där han hyllade den ödesmättade sångaren. ”Pledging my love” som gavs ut kort efter hans död var också den första skiva som Simon ägde.

Efter en spelning i Houston på juldagskvällen 1954 satt Ace i logen och fipplade på med sin pistol. Någon bad honom – inte helt orimligt – att vara försiktig. I en osedvanligt dumdristig släng av självsäkerhet satte han den mot huvudet. Hans(enligt ryktet) sista ord? ”Kolla själv, den är inte laddad…” och sedan tryckte han av.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: