Skip to content

#434. Johnny Ace “Pledging my love”, 1955

3 Oct, 2012

Lyssna på Spotify: Johnny Ace “Pledging my love”
Hans fantastiska tårdryparballader under den alltför korta karriären överskuggades av det brutala sätt på vilket den avslutades. Men med en revolver som tidsfördriv under sina turnéer var det förmodligen bara en fråga om när något fruktansvärt skulle ske.

Paul Simon skrev låten ”The late great Johnny Ace” till albumet Hearts and Bones 1983 där han hyllade den ödesmättade sångaren. ”Pledging my love” som gavs ut kort efter hans död var också den första skiva som Simon ägde.

Efter en spelning i Houston på juldagskvällen 1954 satt Ace i logen och fipplade på med sin pistol. Någon bad honom – inte helt orimligt – att vara försiktig. I en osedvanligt dumdristig släng av självsäkerhet satte han den mot huvudet. Hans(enligt ryktet) sista ord? ”Kolla själv, den är inte laddad…” och sedan tryckte han av.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: