Skip to content

Inner City “Big fun”, 1989

20 Jul, 2012

Lyssna på Spotify: Inner City “Big fun”
Kevin Saunderson, Derrick May och Juan Atkins kallades för The Belleville Three, alla tre skolkompisar från den lilla staden Belleville utanför Detroit och pionjärer inom housemusiken. Deras Detroit-house drog lika mycket från Kraftwerk och Cabaret Voltaire som från traditionell soul och disco och räknas som startpunkten för technomusiken.

Med den bildsköna Paris Grey bakom mikrofonen gav Saunderson ut Inner Citys debutsingel ”Big fun” 1989, som var revolutionerande med sina tunga trummaskiner, smattrande sequencerbasgångar och samtidigt en human och svängig approach. Uppföljaren ”Good life”, som i stort sett var en uppdaterad och mer hitorienterad ”Big fun”, blev deras största hit. Men ”Big fun” var först och bäst.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: