Skip to content

Inner City “Big fun”, 1989

20 juli, 2012

Lyssna på Spotify: Inner City ”Big fun”
Kevin Saunderson, Derrick May och Juan Atkins kallades för The Belleville Three, alla tre skolkompisar från den lilla staden Belleville utanför Detroit och pionjärer inom housemusiken. Deras Detroit-house drog lika mycket från Kraftwerk och Cabaret Voltaire som från traditionell soul och disco och räknas som startpunkten för technomusiken.

Med den bildsköna Paris Grey bakom mikrofonen gav Saunderson ut Inner Citys debutsingel ”Big fun” 1989, som var revolutionerande med sina tunga trummaskiner, smattrande sequencerbasgångar och samtidigt en human och svängig approach. Uppföljaren ”Good life”, som i stort sett var en uppdaterad och mer hitorienterad ”Big fun”, blev deras största hit. Men ”Big fun” var först och bäst.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: